Az első félidő krónikája:

Fantasztikusan erős chilei csapat állt ki a bágyadt tengerimalacokat idéző új-zélandi válogatott ellen. Nem mondhatnánk, hogy egyenlő erők küzdelme volt, de ezt már az összeállításból is sejthette bárki, aki minimális szinten követi a futballt.

Hogyan is gondolhatta bárki, hogy a láthatóan járókeretes papókára hasonlító Elliot fogja meállítani az angyalszerű Islat? Komolyan megfordult a fejében, hogy Fallon "elől" elboldgulhat a betonkemény és szép Vidallal? Hagyjuk is a fantázia birodalmát, és koncentráljunk a valóságra!

1.p.
Chile hagyományos szerelésében pirosban, Új-Zéland fehérbe öltözve lépett a gyepre. Hiába öltöztek a kiwik szűz menyasszonynak, rajtuk várhatóan nem fog könyörülni az Indián Úthenger!

5.p
Tello szöktette mesterien Gabriel "el Tornado" Medelt, aki egy biciklicsellel egyszerre csapta be Sigmundot és Nelsent. Megiramodott a szélen, egy mesteri, egy parádés beadás, azonban a tizenegyes pontnál Vicelich brutálisan letaglózza Carmonat. A bíró sípja néma marad, csak a vuvuzelák süvöltenek kegyetlenül, a Fair Play szellemét siratva.....

8.p
Ismét káprázatos chilei összjáték, az új-zélandiak csak nyomozzák a labdacsot. Medel-Isla-Medel-Paredes a labda útja. Paredes egy visszahúzós csellel küldi el az erdőbe a korábban már megalázott Sigmundot, majd továbbteszi a labdát Sánches felé. Az ék villámsebesen sprintel, azonban a partjelző lest int (tévesen). Új-Zéland egyelőre megmenekült.

16.p
Határozott, légies mozdulatok vs. hentesmunka. Nagyjából így lehetne összefoglalni az első negyedórát. Chile dominál, Új-Zéland összeszorított fogakkal, verejtékezve védekezik.

18.p
Szabadrúgás negyvenegy méterre a Fehérek kapujától. Bertos ütött oda könyékkel Fernándeznek, aki kemény maradt és nem sírta el magát. Maga a sértett állt a labda mögé, és rövid nekifutás után beüzemelte a lábába rejtett ágyút! Védhetetlenül sistergett a labda Paston kapuja felé, csapódott is mint a veszedelem, olyannyira, hogy a kiwik kapusa inkább félreugrott, ám a keresztléc megmentette az új-zélandiakat.

23.p
Meg nem adott gól! Botrányos a játékvezetés, botrányos. Carmona passzolt Sachezhez, aki a jobbik lábára emelte a labdát, egy esernyőcsellel ugráló cerkófot csinált  Lochheadből, visszaperdítette középre, ahol mint egy vadászgép hasította ketté késpengeként a levegőt J. Beausejour, és mesteri csukafejessel küldte a hálóba a labdát. Sajnos a bíró valamilyen érthetetlen okból érvénytelenítette a találatot. Kezezést mutatott, de erről szó sem lehetett. Biztos attól zavarodott meg, hogy Henry, a francia csatár is feltűnt a lelátón, hogy gyönyörködjön a dél-amerikai ország csapatának játékában. Őt vehette észre a feketébe öltözött gyászhuszár és egyből eszébe jutott egy korábbi, elmaradt ítélet. Nem itt kéne kompenzálni!

32.p
Feljött Új-Zéland! A mérkőzés ezen szakaszában akár húsz másodpercig is képesek voltak megtartani a labdát. Előrevágják, Killen ugrik, de melléfejel, eközben Brown elbukik a saját lábában. A csapat szabadrúgást reklamál, de a bíró az idegesítő vuvuzelázástól nem hall semmit.

40.p
A bíró a vuvuzelát megunva lefújja a félidőt. Chile uralkodik, Új-Zéland, akár most is haza mehet. Jobb, ha nem játsszák le a meccseiket, inkább a mérkőzésenkénti 0-3-as gólarány, mint az amit kapni fognak.

 


2 komment

Címkék: vb chile új zéland mérkőzés felkészülési chile vs új zéland

A bejegyzés trackback címe:

https://arrivarojos.blog.hu/api/trackback/id/tr712068956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csavarhuzo77 · http://csavarhuzo.blog.hu 2010.06.09. 16:11:13

azért annyira nem nyertetek, vagyis célszerűn akár ti is csomagolhattok...

chipa71 2010.06.09. 17:38:27

A vége 2:0 lett,de a közvetítést lehetett volnamég folytatni
süti beállítások módosítása